Miercuri 8 Iulie

Klaus Iohannis tranșant, la ședința PNL: Nu vă așteptați de la mine o schimbare de atitudine. Vreau o țară fără PSD


Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la ședința conducerii PNL, unde le-a mulțumit liberalilor pentru implicarea în campania electorală. Șeful statului a spus că vrea o Românie fără PSD.

PSD a încasat-o de 3 ori în acest an, dar este bine să vă spun că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, un număr foarte mare de primari și ca atare ne bucurăm de victorie, dar autosuficiența ar fi cea mai mare greșeală.

De la noul guvern mă aștept la o implicare totală în așa fel încât la finalul anului 2020 să putem oferi românilor o Românie fără PSD, o Românie fără PSD în conducerea statului, ca să fiu bine înțeles. În conducerea instituțiilor statului nu mai este locul PSD-ului. Am spus-o de multe ori în campanie și o repet ca să reținem împreună: PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani. Și românii au dovedit în acest an că își doresc conducerea României fără PSD. Acesta e un obiectiv care trebuie urmărit în continuare”, a spus Klaus Iohannis.

În această campanie am fost în aproximativ 30 de județe, m-am întâlnit cu foarte mulți români. La întâlnirile electorale au participat însumat peste 100 de mii oameni, pe lângă asta m-am întâlnit direct cu zeci de mii de români. Concluzia finală a fost: ”domnul Președinte, vă rugăm să ne scăpați de PSD”. Poate sună puțin dur, dar asta a fost concluzia. În consecință să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine. Sigur, președintele trebuie să fie deasupra partidelor, dar asta nu înseamnă că președintele trebuie să fie în afara politicii, asta nu aș accepta-o”, a completat Klaus Iohannis.


Comentarii Facebook