Luni 20 Martie

Julian Assange a fost arestat la Londra - VIDEO


Julian Assange, co-fondatorul Wikileaks, a fost arestat la Londra.

Poliția britanică a anunțat că îl are pe Julian Assange în custodie și va fi prezentat magistraților.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a stat şapte ani în Ambasada Ecuadorului din Londra. ”Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat azi, 11 aprilie, de către ofiţerii Poliţiei Metroponitane, la Ambasada Ecuadorului”, se menţionează într-un comunicat emis de Poliţia Metropolitană.

Comunicatul menţionează că fondatorul WikiLeaks a fost arestat în baza unui mandat emis în anul 2012 pentru faptul că nu s-a predat instanţelor.

Assange a beneficiat de azil politic în ambasada Ecuadorului la Londra începând cu anul 2012, pentru a evita arestarea şi extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de asalt sexual.

Autorităţile suedeze au închis investigaţia între timp, dar autorităţile britanice au informat că îl vor aresta pe acesta după ce va părăsi ambasada, din cauză că a încălcat termenii eliberării sale pe cauţiune, conform Mediafax.

Fondatorul WikiLeaks se teme să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente oficiale ale Guvernului privind conflictele din Afganistan şi Irak.

Comentarii Facebook