Italia înăsprește din nou măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19, după ce numărul de cazuri a crescut



Pentru că a crescut numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus, autoritățile din Italia înăspresc din nou regulile de combatere a pandemiei, începând de duminică.


Vor exista trei „zone roșii”, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătății, Robertp Speranza. În noile zone roșii - Lombardia, Sicilia și provincia autonomă Bolzano, populației i s-a impus să nu își părăsească locuințele dacă este posibil, cu excepția mersului la serviciu, la cumpărături de alimente sau din alte motive urgente.


A crescut numărul de cazuri COVID în Italia


Cea mai mare parte a Italiei a fost clasificată ca zonă portocalie, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt îndemnați să nu părăsească localitatea, iar magazinele - cu excepția supermarketuriloe - barurile și restaurantele trebuie să se închidă.


Aplicarea noilor reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociației agricole Coldiretti, după ce magazinelor li s-a permis să se redeschidă pentru o scurtă perioadă după sărbătorile de iarnă.


Coldiretti a comunicat că restricțiile au afectat puternic întregul sector agricol și alimentar și a solicitate subvenții pentru salvarea locurilor de muncă și protejarea economiei.


Decizia privind înasprirea măsurilor a fost adoptată în contextul în care autoritățile italiene au înregistrat vineri 16.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și 477 de decese cauzate de COVID-19.


În ciuda acestor restrcții mai dure, muzeele și expozițiile din unele regiuni vor putea să deschidă de luni.

Regulile se aplică așa-numitelor zone galbene, unde situația epidemiologică este mai puțin gravă decât în alte părți ale țării, potrivit unui ordin semnat sâmbătă de premierul Giuseppe Conte.

Comentarii Facebook