Duminica 28 Februarie

Motivul pentru care cei care fac vaccinul anti-COVID trebuie să poarte în continuare mască. „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022”Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat duminică, după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin la Institutul Matei Balș, că masca sanitară trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare.


Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.


Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”, a explicat acesta.


Masca va fi obligatorie în continuare


Avertismentul privind necesitatea purtării măștii sanitare chiar și după vaccinare a fost transmis chiar înainte ca în lume să înceapă imunizarea contra virusului.


Dr. Coleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a atras atenția încă de la sfârșitul anului trecut că din moment ce vaccinul va trebui administrat în două doze, cei care îl vor face vor fi nevoiți să continue să poarte mască.


Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte și să lupte cu succes împotriva virusului, așa că vaccinul nu e vreun glonț argintiu cu efect instantaneu, imediat ce îl iei”, a explicat Kraft.


De asemenea, în viitor, purtatul măștii ar putea deveni o normă socială obișnuită, în special în timpul sezonului rece și al sezonului gripal.Comentarii Facebook