Israelul a învins pandemia. Liderul campaniei de vaccinare, Arnon Shahar: „Am învățat să tratăm această boală”


Șeful campaniei de vaccinare din Israel este ferm convins că vaccinul a fost salvarea lor. 

Arnon Shahar, liderul campaniei de vaccinare din Tel Aviv spune că Israelul nu are restricții datorită vaccinului, iar anti-vacciniștii susțin o cauză care este total falsă.

Shahar susține că virusul s-a schimbat mult pe parcursul pandemiei. Dacă la început nimeni nu știa nimic despre noul virus, iar sute de mii de oameni mureau în câteva zile, am ajuns acum să tratăm bolnavii de acasă fără nicio problemă și totul se datorează vaccinului. „Este o boală total diferită chiar și la terapie intensivă și în secții oamenii au nevoie de mai puțin oxigen”, a mai adăugat acesta.

În Israel, în momentul de față, mulți pacienți sunt îngrijiți de acasă, inclusiv și cei mai fragili. „Am învățat să tratăm această boală diferit, încercăm să tratăm pacienții acasă, pentru că nu mai sunt nevoiți să se prezinte cu cazuri grave la spital”, a spus medicul. 

Cel mai important lucru, conform șefului campaniei de vaccinare, este vaccinarea cu a patra doză (pe care Israelul o administrează de câteva săptămâni), care poate să facă diferența în cazul multor indivizi. 

Celor expuși riscului ar trebui să li se administreze și o a patra doză, cercetările noastre arată că acoperă foarte bine acest tip de persoane (vârstnici, pacienți hiperfragili). O persoană sănătoasă, fără factori de risc, poate rămâne doar cu a treia doză, care acoperă și cazurile mai grave de Covid”, a concluzionat Arnon Shahar, conform Mediafax.ro.


Comentarii Facebook