Joi 18 August

„Ironia sorții”: Reprezentanții statelor membre NATO au fost primiți cu „salată rusească” la summitul de la Madrid. Cum au reacționat participanții


Prezența „salatei rusești” în meniul restaurantului situat în spațiul unde se desfășoară summitul NATO de la Madrid a provocat consternare în rândul demnitarilor și jurnaliștilor prezenți la acest eveniment. 

Această salată este extrem de populară în Spania și e prezentă în meniurile multor restaurante din această țară. Prezența „salatei rusești” în meniul unui summit al NATO în care Rusia, după invadarea Ucrainei, urmează a fi catalogată oficial drept „o amenințare de securitate” în noul concept strategic al Alianței, a generat însă iritare și stupoare printre participanți, potrivit Reuters.

Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surpins de această alegere, a declarat un jurnalist spaniol acreditat la eveniment.

Cu toate acestea, conform Reuters, clienții restaurantului au epuizat în câteva ore toate porțiile de „salată rusească”, care avea afișat un preț de 8 euro. 

În schimb, oficialii NATO au avut parte de un meniu separat la un banchet separat, organizat în Palatul Santa Cruz din centrul Madridului, unde bucătarul-șef i-a servit cu tapas și găluște din roșii, pe care le-a denumit „salată ucraineană”.


Comentarii Facebook