ÎPS Teodosie susține că nunta cu o femeie care a mai fost căsătorită este un mare păcat: „Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească”


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie vine cu o nouă declarație controversată. Acesta a comentat, în timpul unei emisiuni, despre situația unei nunți după ce unul dintre parteneri a mai fost căsătorit. 

Mai exact, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai fost întrebat dacă este un păcat pentru un bărbat necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

„Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie este cunoscut pentru răspunsurile sale, care de multe ori stârnesc controverse chiar și printre credincioși.

În trecut, acesta a menționat și că femeia nu are roluri importante în Biserică pentru că ,,ea a început păcatul", că fumătorii  și ,,femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, nu se cuvine să bea agheazmă și că relația de concubinaj este un mare păcat. 


Comentarii Facebook