Miercuri 24 Aprilie

Iohannis nu semnează revocarea lui Tudorel Toader fără o analiză


Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va semna decizia de revocare a lui Tudorel Toader din funcție fără a face o analiză serioasă.

Ieri (miercuri - n.r.) au fost trimise la Cotroceni propunerile de revocare şi propunerile de noi miniştri, însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, fiindcă de regulă o remaniere guvernamentală se face pentru a face guvernarea mai bun, mai eficientă. Prima impresie e că această remaniere guvernamentală se face ca lucrurile să meargă mai prost, ceea ce e inadmisibil”, a spus Klaus Iohannis.

Am vorbit cu doamna prim-ministru şi i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Revocarea unui ministru sau demisia unui mininistru este constituţionala decizie a prim-ministrului sau a fiecărui ministru în parte, dar nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările”, a adăugat şeful statului.

Șeful statului crede că PSD vrea să schimbe conducerea Ministerului Justiției pentru a întări ”asaltul asupra Justiţie şi acest lucru nu poate să fie de bun augur”. Iohannis a precizat că nu a discutat cu Tudorel Toader.

Comentarii Facebook