Iohannis nu aprobă bugetul și sesizează CCR: Are aspecte clare de neconstituționalitate


Președintele Klaus Iohannis nu aprobă bugetul și trimite legea la CCR pentru că are aspecte clare de neconstituționalitate.

Este un buget nerealist, supraevaluat și întarziat. Cu acest buget, PSD incearca sa acopere nereusitele multiple in timpul guvernarii. Ei l-au numit bugetul investitiei. Asta e prima mare minciuna din buget. Toata lumea s-a intrebat de ce a intarziat PSD bugetul 3 luni. Fiindca, in conformitate cu legea, in 15 noiembrie trebuia prezentat in Parlament. Va spun eu de ce ei nu vor sa se realizeze investitii: pentru ca nu au bani. De aia au intarziat bugetul trei luni", a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis.

Bugetul Romaniei are aspecte clare de neconstitutionalitate. Nu se respecta obligatii asumate de Romania fata de UE din care facem parte, se incalca unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul consiliului fiscal, se aduce atingere principiului subsidiaritatii si descentralizarii. Pentru toate acestea, voi sesiza CCR pe subiectul bugetului Romaniei, bugetul rusinii nationale!”, a incheiat 

Comentarii Facebook