Miercuri 24 Aprilie

Întrebat dacă o susține pe Kovesi, Dragnea a spus: Suntem la Eurovision?


Preşedintele PSD a fost întrebat dacă susține candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European, iar replica a fost că ”nefiind Eurovision, nu pot să comentez”.

Dar ce, suntem la Eurovision? Nu ştiu ce va face Guvernul. Evit să fac comentarii pentru că ar fi o dublă măsură. Nefiind Eurovision, nu pot să comentez. Tocmai de aceea trebuie să fie candidaţi respectabili”, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Legat de acuzațiile opoziției potrivit cărora Dragnea ar sta în spatele dosarului instrumentat fostului șef al DNA, acesta a spus: ”Nu comentez prostiile celor din Opoziţie. Eu nu cred că vreun om politic poate să fie în spatele unei structuri a parchetului, care poate e singura care nu a fost numită politic. Resping categoric asemenea afirmaţii, pentru că nu poate nimeni, nici eu, să influenţeze acea structură a Parchetului. Eu nu am habar cum a fost selectată, cum a fost selectaţi oamenii de acolo”.

Fostul procuror-şef al DNA concurează alături de alte două persoane pentru funcția de şef al Parchetului European. Kovesi va fi audiată pe 26 februarie, în comisia LIBE a Parlamentului European.

PSD este acuzat că nu susținea această numire și aduce deservicii României, după ce chiar social democrații au acuzat partidele din Opoziție că aduc prejudicii imaginii României criticând țara în exterior. 

Comentarii Facebook