Înțepături misterioase, după o noapte în club. Mii de tineri s-au plâns la poliție și pe rețelele sociale


Fenomene ieșite din comun au loc în Franța, unde mai mulți tineri s-au plâns la poliție că au fost înțepați peste noapte. Înțepăturile suspecte par a fi făcute de ace de seringă. Victimele au urme pe brațe, fese și spate. Agresiunile au avut doar urmări minore: amețeli sau dureri de cap.

Acest scenariu, care se repetă tot mai des în Franța, l-a făcut până și pe Ministrul Culturii să ia atitudine: „Povestea mușcăturilor rămâne o enigmă, pentru că nu am putut găsi urme de substanțe sau de agresiune în spatele lor. Dar ele chiar există”, spune ministrul, care îi îndeamnă însă pe francezi la calm. Cazurile de înțepături au fost raportate de la începutul anului în mai multe orașe din Franța și recent s-au răspândit, mai ales, la festivalurile verii, scrie Alephnews.ro

Modul de operare e mereu același și nu discriminează între bărbați și femei. Urmele de înțepături apar pe brațe, pe fese și pe spate, fără ca victimele să își poată vedea atacatorul. Simptomele sunt variate. De la amețeli la dureri de cap și chiar pierderea cunoștinței. Anchetatorii nu au găsit urme de drogul „violului” sau de alte substanțe pe care victimele să nu le fi consumat voluntar și nici nu au fost raportate furturi sau agresiuni sexuale. Autoritățile recomandă vigilență maximă,  notează sursa citată. 

Comentarii Facebook