Miercuri 24 Aprilie

Inconștiență maximă: Doi copii, plimbați în portbagaj de propriul părinte, filmați de șoferul din spate. Ce a pățit tatăl acestora


Doi copii în portbagajul unei mașini au fost plimbați prin Iași, iar imaginile au ajuns virale pe internet. S-au format repede două tabere: internauți care îi critică și cei care le iau apărarea părinților.

Recent, șoferii care circulau în zona Nicolina din municipiul Iași, au observat doi copii aflați în portbagajul mașinii. Văzând că autoturismul marca Volkswagen avea portbagajul întredeschis, în timp ce se afla în mers, unul dintre conducătorii auto din trafic s-a uitat mai atent și a descoperit, șocat, că acolo se aflau doi copii, relatează publicația Bună Ziua Iași.

Gestul necugetat ce putea avea urmări tragice a fost filmat de un șofer care circula în spatele autovehiculului cu pricina

Transportul copiilor în portbagaj, interzis de legea rutieră, este extrem de periculos, mai ales în situația unui accident sau chiar a unei simple tamponări. În cel mai bun caz, în situația de față, portbagajul le-ar fi prins degetele, așa după cum se poate observa din imagini.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au început verificările

În urma imaginilor apărute în spațiul public, privind transportarea unor pasageri în portbagajul unui autoturism, facem precizarea că polițiștii Biroului Rutier Iași s-au sesizat, din oficiu, cu privire la această situație. Astfel, în urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto care le-a declarat polițiștilor că rabatase bancheta din spate a autoturismului pentru a transporta o țeavă, iar copiii săi stăteau cu mama lor pe această banchetă rabatată, jucându-se”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Conducătorul auto a fost sancționat de polițiștii rutieri cu o amendă, în cuantum de 870 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002. De asemenea, acesta le-a declarat oamenilor legii că regretă fapta comisă, iar pe viitor va respecta prevederile legale privind transportul persoanelor în autovehicul”,  a mai declarat aceasta.


Comentarii Facebook