Incendiu la Matei Balș. Pacientul care a sunat la 112 a sărit pe geam ca să se salveze. Ce a povestit


Incendiul de la Matei Balș a fost anunțat de un pacient, care a sunat la 112, și apoi a sărit de pe geam ca să-și salveze viața.

Au făcut explozie niște tuburi de oxigen… Dacă îl atingi cu grăsime face explozie. Ăla trebuie pus în cameră separată. Eu eram în salonul 66, la parter, dar noroc că nu am fost așa aproape. Eu am dat telefon la pompieri și am sărit pe balcon, pentru că era fum acolo ca la balamuc. Era fum cât cuprinde, cât 10 locomotive cu abur! Și pompierii s-au mișcat încet, am și țipat la ei, bagă furtunul! Se uitau la furtunul ăla. Bagă, măi, vino cu un stingător, ce stai să te uiți? Eu am sărit pe geam, pe balcon! Acum sunt bine, mulțumesc!”, a declarat pacientul, potrivit Antena 3.

O femeie care locuiește lângă spital a făcut mărturisiri uluitoare atunci când a auzit o bubuitură puternică, la primele ore ale dimineții.

Am auzit gălăgie, au strigat! Dacă eu de la 5 m-am sculat și nu am mai putut să dorm… A fost o bubuitură tare de tot, ziceai că e bombă. Am văzut numai fum la parter. Toată curtea noastră era plină de fum. M-am dus și m-am uitat! Au fost și pacienți răniți grav, au fost și morți. Pacienții țipau, săracii“, a declarat femeia pentru Antena 3.

Cinci oameni au murit și peste 100 au fost mutați la alte spitale, în urma incendiului de la Institutul Matei Balș.

Comentarii Facebook