Încă un atac cibernetic într-o instituție din România! Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, atacat de hackeri


După ce ieri după-amiază a avut loc un atac cibernetic la Camera Deputaților care s-a soldat cu furtul a aproximativ 250 de gigabytes de date, printre care și documente  ale mai multor deputați, azi site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a fost atacat. 

„În cursul nopţii, între ora 1,00 şi 7,00 dimineaţa, site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică a fost atacat cu o pondere de aproximativ 18.000 de accesări pe secundă.”, a declarat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan. 

Din fericire, site-ul a rezistat atacului, fiind în continuare funcțional.

,,În momentul de faţă, efectele sunt unele nule pentru site-ul DNSC. Nu au fost copiate fişiere, nu a fost adus într-o stare nefuncţională site-ul, el funcţionează şi este protejat”,  a completat ministrul Digitalizării. 

Atacul de ieri, asupra sistemelor informatice folosite la Camera Deputaţilor, ar fi fost revendicat de 3 grupări de hackeri. 

Infractorii cibernetici ar fi cerut și suma de 30.0o0 de euro pentru recuperarea datelor. 

Cărțile de identitate ale mai multor politicieni ar fi ajuns deja pe dark web iar faptul că sistemele informatice folosite în Camera Deputaților nu ar fi fost actualizate, le-ar fi ușurat munca hackerilor. 


Comentarii Facebook