Duminica 4 Decembrie

În speranța de a obține pedeapsa cu moartea, un student a încercat să ucidă patru femei


Un student sinucigaș din China, a încercat să ucidă patru femei în Hong Kong pentru a putea obține pedeapsa cu moartea. Bărbatul a fost condamnat la 16 ani de închisoare, judecătorul considerând aceste acte ca fiind „lașe”.

Judecătoarea Înaltei Curți l-a condamnat pe Liu Yue Teng, în vârstă de 26 de ani, la 16 ani de închisoare pentru că și-a descărcat frustrarea pe alții prin violență, după ce i-a fost prea frică să-și pună capăt propriei vieți, reprezentând un pericol pentru el însuși și pentru restul societății.

Acesta este un atac complet laș și neprovocat asupra celor patru doamne care își făceau doar exercițiile fizice”, i-a spus judecătoarea lui Liu, care și-a ținut capul plecat tot timpul în timpul sentinței.

Ea a remarcat scrisorile de atenuare „sfâșietoare” din partea părinților lui Liu, care l-au descris ca fiind o victimă a hărțuirii în copilărie, recunoscând în același timp diagnosticul său de tulburare de personalitate obsesiv-compulsivă. 

Aceste infracțiuni sunt mult prea grave. Societatea trebuie să fie protejată”, a declarat aceasta, citând victimele multiple și natura premeditată a infracțiunii.

Hong Kong a abolit pedeapsa capitală în 1993, dar instanța a auzit că Liu a comis atacul cu cuțitul în oraș pentru că a crezut că poate fi sancționat cu moartea de către autoritățile centrale. Potrivit raportului unui psihiatru solicitat de instanță, Liu, fost student în anul patru la Universitatea de Tehnologie din Henan, a fost hărțuit pentru o problemă pe care o avea cu mușchiul sfincterului când era în școala primară. El a început să dezvolte gânduri sinucigașe în clasa a treia din școala secundară și a încercat să se sinucidă de mai multe ori, a scris tatăl său în scrisoarea de atenuare. 

Comentarii Facebook