Germanii rupți de muncă, după ce românii nu au mai ajuns la cules sparanghel: ”Mă dor toate oasele”


Românii nu au mai ajuns la fermele dintr-o localitate din landul Baden-Württemberg, iar germanii au fost nevoiți să-și culeagă singuri sparanghelul.

Muncitorii sezonieri din România ar fi trebuit să ajungă la Albertushof, în St. Leon-Rot, pentru culegerea sparanghelului. Zborul a fost amânat de mai multe ori, pe fondul crizei provocate de coronavirus, relatează Rhein Neckar Zeitung.

Proprietarii au chemat localnicii să culeagă și apoi să ducă acasă o parte din recoltă. După ce au muncit, oamenii au început să se plângă.

E foarte distractiv, dar au început să mă doară toate oasele”, a spus Natascha Heinzmann (foto). Ultima dată a cules sparanghel în copilărie, împreună cu bunicul ei.

Și Anna Frey (foto), o altă localnică din St. Leon, confirmă că este o activitate extrem de dificilă. Cele două femeie culeg în jur de trei kilograme de sparanghel pe zi, lucrând în ture alături de familiile lor.

Lars Kruger, proprietarul fermei Straussenhof Nauert din Walldorf a lansat un apel pe Facebook pentru a găsi muncitori localnici. Numai 30 de oameni s-au arătat interesați, iar 12 au fost angajați, dar aceștia au renunțat după numai câteva zile, recunoscând că efortul este peste puterile lor.

Proprietarul fermei a angajat în ultimii 20 de ani numai culegători din Europa de Est.

FOTO: rnz.de

Comentarii Facebook