Generalul supranumit ”măcelarul din Siria” adus de Putin în Ucraina. Are la dispoziție o lună


Vladimir Putin l-a chemat în ajutor pe ”măcelarul din Siria, generalul cu patru stele Alexander Dvornikov, pentru a salva ”operațiunea specială”, care dă rateuri.

Putin vrea ”victoria” în Ucraina, până în 9 mai

Generalul trebuie să cucerească estul şi sudul ţării vecine în numai o lună. Acesta l-a ajutat pe dictatorul Assad să folosească arme chimice împotriva civililor. Generalul ar fi fost cel care a ordonat atacul cu rachete, de la gara Kramatorsk.

Acesta ar trebui să îi livreze lui Putin victoria până pe 9 mai, când Rusia celebrează Ziua Victoriei în cel de-Al Doilea Război Mondial.   

La Kramatorsk a fost bombardată gara

Două rachete rusești au căzut în gara din Kramatorsk, în mijlocul mulţimii, chiar înainte ca primul tren pentru refugiaţi să tragă lângă peron. Una dintre supraviețuitoare este Nastia, care a descris ce a văzut: ”Îmi amintesc un zgomot puternic şi ceva care a căzut, obuze sau rachetă. Toată lumea a căzut la pământ. Un coşmar, totul a început să ardă, oamenii au început să se panicheze”.

Masacrul de la Kramatorsk și cel de la Bucea, din periferia Kievului, sunt doar două dintre scenele crimelor de război comise de militarii lui Putin în Ucraina. La Bucea, zeci de cadavre sunt scoase, în fiecare zi, din gropile comune, ajungându-se până acum la apropie de 400 de morți.   

Alte orori au ieșit la lumină și în Makariv. Primarul orașului de lângă Kiev a anunțat că au fost găsite trupurile a 132 de civili uciși. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a declarat că ”ruşii au luat multe de la noi, oameni şi teritorii. Teritoriile le vom lua înapoi, dar oamenii nu îi vom putea readuce la viaţă”. 

Comentarii Facebook