Marti 26 Septembrie

General rus de top a comis o greșeală de amator, speculată de câțiva voluntari ucraineni


Ucrainenii folosesc undele radio pentru atacurile devastatoare asupra invadatorilor ruși, care folosesc comunicații necriptate.

O transmisiune poate fi interceptată cu un simplu computer, care are atașat un receptor radio și o antenă de 50 de dolari.

Mai mulți observatori independenți care folosesc astfel de echipamente s-au unit să ajute armata Ucrainei. Ei fac schimb de informații prin intermediul unor servere dedicate. Una dintre aceste comunități este Ukrainian Radio Watchers. Detalii, în materialul video difuzat de Sabina Iosub în emisiunea "În fața națiunii":

Generalul de brigadă Marius Crăciun a explicat, la Antena 3, cum a fost eliminat un general rus cu ajutorul acestor observatori independenți care au reușit să-i intercepteze convorbirile.

”Toate aceste firme permit procesarea, adunarea, colectarea unui număr impresionant de date și informații care pot fi transformate de analiști în produsul finit care poate să fie o țintă. Vă dau un exemplu: un general rus supărat că i s-a blocat coloana de tancuri și transportoare blindate, a vorbit prin radio securizat, nu i s-a răspuns cum trebuie. A vorbit prin telefon mobil, l-a sunat pe comandantul care era în față, a vorbit cu el, l-a întrebat ce se întâmplă.

În momentul acela a fost interceptat de toate aceste elemente, a fost identificat pe bază de amprentă vocală și o echipă de lunetiști ucraineni a interceptat itinerariul acestui general și l-au scos din luptă", a spus gen. Marius Crăciun.

Comentarii Facebook