Luni 18 Ianuarie

Gafa uriașă a celor de la Facebook, scoasă la iveală. A stocat parolele a peste 200 milioane de persoane în format text


La aproape doi ani de la scandalul eșecului Facebook de a proteja datele personale ale utilizatorilor, problemele rețelei sociale pe acest subiect nu par să dispară. 

Astfel, compania a recunoscut că anumite parole ale utilizatorilor au fost stocate în format text, necriptate, şi erau uşor accesibile celor care ştiau unde să caute. Momentan Facebook nu spune câţi utilizatori au fost afectaţi de această problemă, însă estimările sund undeva între 200 şi 600 de milioane de conturi.

Conform Kerbs on Security, Facebook a stocat încă din 2012 parolele anumitor utilizator în format text pe serverele sale. Acest lucru s-a întâmplat datorită accesului pe care îl aveau aplicaţiile care foloseau platforma Facebook, istoricul acestora fiind înregistrat în mod necriptat. Nu există momentan dovezi că aceste date au fost sau nu accesate de către cineva, însă simpla stocare a unei parole intr-un format text uşor accesibil ridică semne de întrebare despre securitatea platformei Facebook, scrie go4it.ro.

Scott Renfro, inginer software la Facebook, spune că utilizatorii afectaţi de aceste probleme nu vor fi încurajaţi să îşi schimbe parolele. Doar cei care au avut parte de activitate dubioasă în perioada respectivă vor trebui să facă asta, însă riscul este foarte mic, spune Renfro. Se pare că Facebook a depistat această problemă încă din luna ianuarie a anului curent, însă abia acum a dezvăluit descoperirea.

Un raport oficial din partea Facebook va fi publicat în viitor, însă este posibil ca Facebook să încerce să ascundă numărul exact de conturi care au fost vulnerabile din cauza acestei probleme, putând alege statistici bazate pe anumite criterii care să fie favorabile pentru discursul său.

.

Comentarii Facebook