Gabriela Firea, despre violenţa în şcoli: „Copiii au nevoie de protecție tot timpul”


Fabriela Firea a anunțat că ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, împreună cu ministerul Educației, vor iniția o campanie publică de informare pentru a preveni violența în școli. 

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse şi-a unit forțele cu ministerul Educației, pentru a reduce fenomenul violenței școlare.

Copiii au nevoie de protecție tot timpul, indiferent dacă sunt acasă, în familie, la școală, sub supravegherea cadrelor didactice, sau chiar pe stradă, când teoretic este de unul singur. Am avut o întâlnire de lucru alături de ministrul Educației, Ligia Deca, secretarii de stat din Ministerul Educației, Antoaneta Bolchis și Sorin Ion, Elena Tudor, președintele ANPDCA, secretarul de stat MFTES, Anca Hendea, secretarul de stat ANES, Luminița Popescu, subsecretarul de stat ANES, Simona Butacu, și directori din cele două ministere”, a transmis Gabriela Firea pe pagina personală de Facebook.

Punem la punct protocoale de colaborare concrete între domeniile sensibile ale educației, familiei, protecției copilului, egalității de șanse între femei și bărbați. Specialiștii vor gândi proceduri clare de intervenție a echipelor multidisciplinare care se ocupă concret de aceste cazuri”, De asemenea, toate instituțiile cu atribuții pentru a preveni, combate și sancționa violența și abuzurile vor fi implicate”, a maiscris aceasta pe pagina sa de Facebook. 

Facem pași siguri pentru a îmbunătăți condițiile pentru copii și accesul acestora la informații corecte și complete. Am reușit modificarea legii și să introducem orele de educație pentru sănătate. De asemenea, vom ajunge în școli cu informații privind egalitatea de șanse între femei și bărbați”, a adăugat Firea.

În paralel, Ministerul Educației a reușit suplimentarea numărului de consilieri școlari cu încă 1.200 de persoane.

Citește și: Elev din Cluj batjocorit în excursia cu școala. Mama: ”Au urinat pe fața lui”. Unul dintre abuzatori este nepotul unui mahăr din Primărie


Comentarii Facebook