Elev din Cluj batjocorit în excursia cu școala. Mama: ”Au urinat pe fața lui”. Unul dintre abuzatori este nepotul unui mahăr din Primărie


Un elev din clasa a noua, de la un liceu din Huedin, a fost batjocorit de colegi în excursia școlii. Autorii umilinței la care a fost supus băiatul au și filmat și s-au lăudat cu isprava lor.

Excursia a fost la Viena, în toamna anului trecut, dar până acum s-a ținut totul secret în ciuda eforturilor mamei de a-i pedepsi pe autori. Unul dintre elevii abuzatori este nepotul celui de-al treilea om din Primăria Huedijn, care ocupă funcția de secretar al orașului. 

Copilul a devenit tot mai retras, iar mama lui a început să verifice cauzele și a aflat totul. Băiatul a refuzat chiar să mai meargă la școală, iar o vecină i-a spus prin ce umilință cruntă a trecut băiatul.

În octombrie anul trecut, a plecat într-o excursie cu școala copilul meu. Au fost mai mulți copii, cu mai mulți profesori și vreau să vă spun că, în noaptea în care au fost cazați în hotel, copilul meu dormea și trei copii au făcut o scenă de ... au urinat pe fața lui și au filmat, au distribuit în liceu. Copilul a venit acasă, nervos, recalcitrant, nevrând să povestească ce s-a întâmplat în excursie. Am pus pe fondul oboselii și nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat. A stat foarte retras. (...) A trecut o săptămână în care copilul nu a mai suportat teama colegilor și a școlii. (...) Am aflat de la o vecină, care a aflat de la copilul ei”, a spus mama plângând, la o televiziune din București.

Tatăl băiatului umilit are probleme de sănătate, iar mama acestuia crede că din acest motiv a ales să nu spună nimic. Adolescentul a încercat să rezolve situația și a sunat-o pe mama celui care a fost principalul autor al umilinței lui, i-ar fi arătat imaginile, dar aceasta l-ar fi amenințat cu faptul că și ea este dispusă să apeleze la poliție, din cauza acuzațiilor pe care i le aduce fiului ei.

Mama băiatului umilit a sunat la Protecția Copilului și a cerut o ședință în unitatea de învățământ. Culmea este că Protecția Copilului Cluj, condusă de Nicoleta Molnar, o altă liberală pusă în funcție pe criterii politice, au spus că cei doi copii s-au ”împăcat”. Mama crede, totuși, că nu s-a făcut nimic pentru că fiul ei este de etnie romă.

Nepotul secretarului din Primărie a ajuns chiar să riposteze public, după ce un locuitor al orașului i-a reproșat mamei sale modul în care și-a crescut odrasla. Elevul acuzat de umilințe grave pretinde că el a fost pedepsit după regulile învățământului românesc și că îi pare rău de ceea ce a făcut, pentru că a fost o ”prostie copilărească”: ”Și dacă nu era așa (dacă nu erau pedepsiți) tu nu ai și nimeni altcineva dreptul să jignească pe internet pe absolut nimeni inclusiv pe Alina Mocanu”.

331399346_634143235185362_4138811855581749436_n.jpg

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a declarat că este vina profesorilor pentru că nu au raportat cazul și că el a auzit abia miercuri, 15 februarie, despre cele întâmplate. ”Societatea actuală este bolnavă. Marți a aruncat unul cu benzină pe ușa poliției, acum apare acest caz. Am înțeles că victima acestui caz s-a mutat la Cluj-Napoca, la școală”, a spus primarul. 

Comentarii Facebook