Miercuri 24 Aprilie

FOTO - Zeci de case distruse de lucrările la canalizare. „Vine casa pe noi. Noaptea au căzut bucăți din perete”. Ce spun autoritățile


Au vrut să extindă rețeaua de canalizare, dar au produs pagube în lanț. Se întâmplă într-o comună din județul Satu Mare, unde pereții mai multor case ai început să se crape din senin. Oamenii sunt disperați și cer urgent ajutor de la autorități, mai ales că temperaturile în zonă se apropie noaptea de pragul de îngheț, iar crăpăturile au deja 2-3 centimetri lățime. 

Toate-s afectate, s-a blocat ușa de la intrare, geamul, nici nu pot să folosesc”, spune o locatară. „Vine casa pe noi, Noaptea la 12 au căzut bucăți din perete, copiii s-au  speriat, au plâns, nu putem să dormim liniștiți”, mai spune femeia. 

Aceasta locuia împreună cu soțul și cei doi copii în casa pe care și-au construit-o în urmă cu puțin timp, după ani de zile de muncă în străinătate. Acum, tavanul cade, pereții se surpă și nu se știe cine va plăti pentru toate aceste daune, cauzate de lucrăril de canalizare începute de câteva zile pe strada unde se află imobilul. 

Soluția provizorie pe care localnicii au găsit-o a fost aceea de a sprijini pereții casei cu popici metalici. Pe aceeași stradă, câteva case mai sus, situația este la fel de gravă. „Am auzit o pocnitura, nu cutremur. Și văd că s-a crăpat peretele, sus, și văd că deja începe să se deplaseze. Doamne Dumnezeule, zic, ce se întâmplă? Mi se duce casa? Toată noaptea ești ingrijorat, că nu știi ce se întâmplă”, declară o altă localnică, potrivit Digi24. 

piloni.PNG

Până acum, 5 case au fost afectate în urma lucrărilor de extindere a canalizării. Oamenii spun că apar fisuri tot mai mari de la o zi la alta.

Autoritățile au fost la fața locului pentru a constata pagubele

Orice ajutor pe care îl pot da ca acele familii să aibă locuințele refăcute, îl voi da, iar în urma expertizei care va avea loc, vom vedea și care a fost cauza alunecărilor de teren care au spart pereții”, a declarat directorul companiei de apă Satu Mare.

Până când va fi făcută o expertiză, oamenii sunt nevoiți să trăiască în case care se pot dăsâma oricând. 

Sursa foto: Digi24

Comentarii Facebook