FOTO - Un român şi-a găsit mașina dezmembrată în parcare. Hoții au lăsat în urmă o daună de 14.000 de euro


Situaţie şocantă într-un orăşel din Italia. Un român și-a găsit Mercedesul dezmembrat în parcarea unde îşi lăsa frecvent vehiculul. Hoţii i-au furat piese de peste 14.000 de euro, inclusiv volanul. Bărbatul se luptă acum să facă dreptate, având în vedere că s-a trezit peste noapte fără maşina mult iubită.

Un român din Verona, regiunea Veneto, s-a ales cu un gol în buzunar de peste 14.000 de euro, după ce hoții i-au dezmembrat maşina şi i-au furat piesele de la Mercedes, inclusiv volanul. Când și-a terminat tura la șase dimineața, soţia bărbatului nu a observat nimic. Văzuse doar spatele Mercedesului pe care îl lăsase cu o seară înainte în parcarea din fața fabricii unde lucrează. O parcase acolo, așa cum făcuse adesea, dar când a intrat în vehicul, nu a găsit volanul. Nu era singurul lucru care lipsea, s-a speriat, a ieșit și a văzut că practic îi lipseşeşte toată partea din față, notează L'Arena.

Incredibil! Am publicat pe Facebook pozele cu mașina mea pentru a arăta ce mi s-a întâmplat, cerând ajutor, dar mi-au răspuns persoane din Padova, Milano și din multe alte provincii, spunând că același lucru li s-a întâmplat și lor”, a declarat domnul Constantin, bărbatul păgubit.

masina pagubita.jpg

Născut în România și sosit la Verona în urmă cu 22 de ani, omul şi-a făcut un rost şi o familie în Italia. Soția lui a fost cea care a găsit mașina efectiv distrusă. „E o nebunie! În acele zile mă-ntorsesem acasă pentru înmormântarea fratelui meu. Când am aflat de furt, am intrat pe site-urile unde sunt puse piese de schimb în vânzare și am găsit unele de la modelul meu de mașină, dar când am întrebat vânzătorul de unde proveneau, m-a bloca”, a mai precizat Constantin pentru ziarul italian.

Peste 14.000 euro daună, după ce maşina a fost făcută bucăţi

Românul şi-a dorit mult maşina, dar a reuşit să o cumpere abia acum doi ani. Nu reuşise cu banii jos, aşa că singura soluţie a fost în rate. Acum, pentru a o putea folosi din nou, va trebui să cheltuiască peste 14 mii de euro, având în vedere că dauna se ridică la această sumă. „Asigurarea acoperă doar furtul total, dar nu și pe cel al unor componente, chiar dacă sunt esențiale pentru funcționarea acesteia, dar în orice caz parcă nu aș avea mașina. Am depus plângere, sperând că camerele de supraveghere poziționate lângă piață vor face lumină”.

Hotărât să nu cedeze, a scris poliției de frontieră și a raportat cazul autorităților române: „Este țara mea, dar organizațiile criminale se mută peste tot, în special în Italia. Am vorbit cu un prieten polițist din România, se pare că cineva căuta piese de schimb pentru o mașină ca a mea, dar anunțul a dispărut după furt”, a specificat domnul Constantin.


Comentarii Facebook