FOTO - O româncă ţinea „la saltea” un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani. Poliţiştii l-au recuperat înainte să fie vândut pe internet



Polițiștii din Neamț au recuperat un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, care a fost oferit spre vânzare pe internet. 

Potrivit IPJ Neamț, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț s-au sesizat în luna mai cu privire la faptul că pe o platformă de vânzare online a fost postat, pentru scurt timp, un anunț de vânzare a unui molar de mamut.

Miercuri, 2 noiembrie, polițiștii au identificat persoana care ar fi postat anunțul, o femeie de 55 de ani, din Borlești. Din cercetările efectuate s-a stabilit că molarul a fost descoperit întâmplător, în anul 2018, în albia râului Nechit, în localitatea Borlești, de către un bărbat, care a murit între timp. Acesta l-ar fi oferit în dar femeii de 55 de ani, care l-ar fi păstrat ca piatră decorativă, necunoscând valoarea și proveniența acestuia, potrivit Observator

molar mamut.jpg

Molarul de mamut, estimat la o vechime de aproximativ 10.000 de ani, a fost ridicat de polițiști și va fi predat unei instituții specializate a statului. 

Sursa foto: IPJ Neamţ

Comentarii Facebook