FOTO - Un „corp misterios de rachetă” s-a prăbușit pe Lună și a făcut un „crater dublu”. Nimeni nu știe de unde provine


Un „corp misterios de rachetă” s-a prăbușit pe Lună și a făcut un „crater dublu”, un adevărat mister pentru oamenii de știință.

Asta înseamnă că nu a fost o rachetă obișnuită, a precizat NASA într-un comunicat de presă din 24 iunie, potrivit Miami Herald. Până acum, niciuna dintre țările care explorează spațiul cosmic nu și-a asumat această prăbușire.

NASA spune că astronomii au observat racheta pe un curs de coliziune cu Luna anul trecut și au așteptat să vadă ce s-ar putea întâmpla. Incidentul a avut loc pe 4 martie 2022 și se pare că a produs un spectacol destul de mare.

În mod surprinzător, craterul este, de fapt, format din două cratere, un crater estic (18 metri diametru, aproximativ 19,5 metri) suprapus peste un crater vestic (16 metri diametru, aproximativ 17,5 metri)”, a anunțat NASA.

luna crater.jpg

Craterul dublu a fost neașteptat. ... Niciun alt impact al unui corp de rachetă asupra Lunii nu a creat cratere duble”, mai spun oamenii de știință. Cel puțin 47 de corpuri de rachete NASA au provocat „efecte de coliziune spațiale” pe Lună, conform datelor din 2016 de la Universitatea de Stat din Arizona.

Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA a observat locul craterului dublu din apropierea craterului Hertzsprung, un crater de impact „complex” pe partea îndepărtată a Lunii. Craterul dublu poate indica că racheta „avea mase mari la fiecare capăt”, ceea ce nu este o normă, spune NASA.

Rachetele uzate au de obicei un motor greu la un capăt și un rezervor de combustibil gol mai ușor la celălalt, spun oamenii de știință. „Deoarece originea corpului rachetei rămâne incertă, natura dublă a craterului poate indica identitatea acesteia”, mai spune NASA.


Comentarii Facebook