Miercuri 24 Aprilie

FOTO-Un avion a zburat timp de 14 ore cu o gaură în carenaj: „A fost absolut terifiant. Echipajul de zbor știa că s-ar putea să se fi întâmplat ceva grav”


Pasagerii care au zburat cu un avion al companiei Emirates din Dubai la Brisbane, Australia, au rămas uimiți când au observat o gaură uriașă în lateralul aeronavei, la sosire, după un zbor de 14 ore, relatează CNN.

Imaginile cu avionul Airbus A380 distribuite pe rețelele sociale arată amploarea spărturii, care s-a produs din cauza exploziei unui cauciuc în urma unei „probleme tehnice” în timpul zborului, potrivit companiei aeriene.

Unul dintre pasageri a scris pe Twitter despre un incident „terifiant”, care a avut loc în timpul zborului

La început a fost absolut terifiant, iar echipajul de zbor știa că s-ar putea să se fi întâmplat ceva grav, au intrat imediat în contact cu cabina de pilotaj”, a scris Andrew Morris, profesor de engleză la Universitatea Loughborough din Marea Britanie.

În scurt timp, totul a reintrat în normal. Comportamentul lor ne-a calmat, știau că nu era ceva catastrofal”, a mai scris Morris.

Nu este clar când a apărut problema, dar unele relatări sugerează că incidentul s-ar fi petrecut la 45 de minute de la decolare. Potrivit site-ului Aviation Herald, echipajul a informat controlorii de trafic aerian de pe aeroportul Brisbane cu privire la situație și a cerut ca avionul să fie întâmpinat de serviciile de urgență la aterizare.

Compania Emirates a precizat apoi într-un comunicat că spărtura nu a afectat „fuselajul, cadrul sau structura aeronavei”

Zborul EK430 de la Dubai la Brisbane, din 1 iulie, a suferit o defecțiune tehnică. Una dintre cele 22 de anvelope ale aeronavei s-a rupt în timpul croazierei, provocând deteriorarea unei mici părți a carenajului aerodinamic, care este un panou exterior al aeronavei”, se arată în comunicat.

Compania aeriană a adăugat că aeronava a aterizat în siguranță în Australia, iar pasagerii au debarcat conform programului și că avionul a fost reparat între timp.

Carenajul a fost complet înlocuit, verificat și aprobat de ingineri, Airbus și toate autoritățile relevante”, adaugă Emirates. „Siguranța pasagerilor și a echipajului nostru a fost întotdeauna prioritatea noastră principală”, se mai arată în comunicat.


Comentarii Facebook