FOTO - Un artist a creat primii adidaşi pentru cai. Cu ce sumă va fi scoasă la licitație prima pereche


Un artist din Kentucky, SUA, a creat primii adidași pentru cai, iar o pereche se vinde cu 1.200 de dolari, notează CNN

Marcus Floyd, un artist din Kentucky, a început să dezvolte prototipul adidașilor ca parte dintr-o colaborare cu VisitLex, o agenție publică de turism din Lexington. VisitLex l-a contactat pe Floyd înainte de Breeder's Cup, o serie de curse ecvestre care vor avea loc la Lexington pe 4 și 5 noiembrie. Ei îşi doreau să crească vizibilitatea statului american Kentucky. 

adidas cai 2.jpg

Bărbatul, care este pasionat de adidași de mult timp, a avut o experiență anterioară în crearea acestui tip de încălțăminte.  El a participat la un program de patru zile numit Academia SRGN a Shoe Surgeon, pentru a învăța cum să reconstruiască modele populare de adidași. Construcția fiecărei perechi de pantofi durează până la 17 ore, potrivit lui Floyd. 

adidas cai 3.jpg

Artistul vrea să doneze 10% din profit

În procesul de realizare a pantofilor pentru cai, el a început prin a cumpăra singur modele faimoase de adidaşi, precum clasicii Air Jordans. Apoi el le-a demontat, luând cu grijă fiecare piesă şi reasamblând adidaşii, folosind ca model o cizmă de protecţie pentru cai. Floyd-a străduit să păstreze designul original, dar l-a ajustat la forma gleznei și copitei unui cal. Artistul a declarat că încălţămintea poate fi purtată de animale. 

Adidaşii VisitLex vor fi scoşi la licitaţie la Sneaker Ball, un eveniment de strângere de fonduri pentru organizații caritabile din Kentucky, care va avea loc pe 12 noiembrie. În continuare, Floyd intenționează să doneze 10% din veniturile provenite din vânzarea pantofilor către organizații nonprofit locale, prin Sneaker Ball.

Comentarii Facebook