FOTO - Românul fugit din Austria și arestat în Florești conducea o grupare care a traficat 36.000 de oameni


O rețea de trafic de oameni, coordonată de un român în vârstă de 28 de ani, ar fi dus în Vestul Europei, ilegal, peste 36.000 de sirieni, irakieni, indieni și alți străini. Gruparea din România făcea parte dintr-un lanț internațional de trafic de migranți, în care erau implicați activi inclusiv ucraineni, turci, moldoveni și sârbi. Câștigurile obținute până acum de către grupare sunt uriașe, peste 150 de milioane de euro, doar ceea ce au reușit să identifice autoritățile. 

Un român de 28 de ani a coordonat timp de mai mulți ani o grupare infracțională care a traficat peste 36.000 de migranți. Ancheta a avut loc în colaborare cu autoritățile austrice, a anunțat vineri, 13 mai, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei..

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, împreună cu autorităţile austriece, au documentat şi finalizat activităţile derulate pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată specializată în migraţia ilegală. Coordonatorul grupării este un român, în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale”, au transmis polițiștii de frontieră din Sighetul Marmației, potrivit digi24.ro.

politia 1.jpg

Tânărul, urmărit în România, Ungaria și Austria

El era urmărit internaţional cu mandat de arestare preventivă în trei state, respectiv România, Ungaria şi Austria.

Conform aceleiaşi surse, în reţea au activat peste 250 de traficanţi originari din Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania, Turcia, România, dar şi din alte state, majoritatea fiind călăuze care conduceau autovehicule prin zone prestabilite. În mai puţin de un şi jumătate, gruparea a traficat peste 36.000 de migranţi pe ruta Ungaria - Austria, respectiv Ungaria - Slovacia - Cehia - Austria.

150 de milioane de euro și 27 de mașini, în mai puțin de doi ani

Câştigurile rezultate din traficul de migranţi depăşesc 150 de milioane de euro, costul unui transfer fiind, în medie, de peste 4.000 euro pentru fiecare migrant. La domiciliul unuia dintre membrii români ai grupării au fost găsite 27 de mașini care ar fi fost folosite pentru transportul migranţilor în Ungaria şi Austria.

politia 2.jpg

Poliția din Austria a reținut peste 90 de membri ai grupării

În Austria au fost reţinuţi peste 90 de membri ai grupării, în urma cooperării între structuri de poliţie ale landurilor Austria Inferioară şi Burgenland cu autorităţile române, cehe şi ungare.

În urma probatoriului administrat, autorităţile statului Austria au emis mai multe mandate de arestare preventivă, inclusiv faţă de cetăţeni români. Astfel, la 04.05.2022, suspectul principal şi coordonatorul grupării a fost reţinut la Floreşti, judeţul Cluj, de către poliţişti din cadrul Poliţiei Române”, au mai transmis autoritățile române. 

Citește și: Român evadat din Austria, prins la Florești. A pus toată Austria pe jar

În data de 06.05.2022 a fost depistat de către poliţiştii de frontieră pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei un alt membru al grupării, la care ulterior a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară. La domiciliul acestuia au fost identificate un număr de 27 autoturisme despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite la transportul migranţilor pe teritoriul statelor Ungaria şi Austria”, au mai menționat polițiștii de la ITPF Sighetu Marmaţiei.


Comentarii Facebook