Român evadat din Austria, prins la Florești. A pus toată Austria pe jar


Un român evadat din Austria a fost prins la Florești și a fost dus la secție, anunță surse din rândul anchetatorilor. Acesta a fost căutat de sute de polițiști austrieci în ultimele trei zile, după ce a evadat de sub escortă sâmbătă, la St. Polten.

Săptămânalul austriac Niederösterreichische Nachrichten scria că românul de 27 de ani era închis din septembrie pentru infracțiuni asupra proprietății în Germania și urma să fie deportat în România, unde avea de executat o pedeapsă cu închisoarea mai îndelungată decât cea primită în Germania.

El era în tranzit în închisoarea din St. Polten, iar sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, a reușit să evadeze după un plan extrem de bine pus la punct. 

Acesta era tratat de o afecțiune dar a păcălit gărzile când a părăsit Spitalul Universitar St. Polten. A fugit pe jos și apoi a urcat într-o Dacia, în care îl așteptau trei complici. Asupra lor au fost trase mai multe focuri de armă, dar mașina nu a oprit. 

Cei patru au abandonat mașina și au luat două taxiuri cu destinația Viena. Cele două mașini au fost oprite în zona Steinhausl, dar evadatul nu era nicăieri Au fost reținute trei persoane, doi români, 26 și 40 de ani, și un croat, 21 de ani. Niciunul nu a vrut să declare nimic.

Evadatul are 1,75 de metri înălțime, e corpolent și are părul scurt. Purta haine simple și un bandaj pe mâna stângă, în momentul evadării. Are un tatuaj vizibil pe partea dreaptă a gâtului.

Poliția Cluj a reușit să îl depisteze la Florești. Acum a fost dus la secție pentru întocmirea actelor de reținere. 

----------------------

UPDATE

La data de 4 mai a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, în baza unei sesizări, au depistat în comuna Florești, un bărbat, de 28 de ani, pe numele căruia au fost semnalate  3 mandate de arestare, unul emis de autoritățile române și două emise de autoritățile din Austria, respectiv Ungaria.

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 08.45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Cetăți, din comuna Florești, un bărbat se află într-un autoturism, care nu îi aparține.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la locul indicat unde l-au găsit pe acesta într-un autoturism, care se afla parcat pe strada respectivă. 

Având în vedere faptul că nu era cooperant și vorbea incoerent, polițiștii l-au condus la secția de poliție pentru a-i putea stabili identitatea.

Din verificările derulate, polițiștii au reușit să-l identifice pe bărbat și au constatat că pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către autoritățile române și 2 mandate europene de arestare  emise de autoritățile din Austria și Ungaria.

Acesta a fost condamnat în România, la 6 ani de închisoare, pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals. Ulterior, autoritățile din Austria și Ungaria au emis 2 mandate de arestare preventivă, pentru trafic de migranți.

Cel în cauză a fost predat în custodia polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, iar, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, acesta a fost condus și predat reprezentanților Penitenciarului Gherla, în vederea executării pedepsei.

Comentarii Facebook