Vineri 30 Septembrie

FOTO - Povestea bărbatului care a supraviețuit după ce a fost înghițit de o balenă: „Simțeam cum animalul mă înghite”


Un scafandru american a fost înghițit de o balenă în timp ce pescuia homari. Acest „Iona” al vremurilor noastre a reușit să scape și a spus întreaga poveste după un an de la incident. 

O dimineață obișnuită de pescuit, care a început în jurul orei opt, s-a transformat într-un eveniment dramatic pentru americanul Michael Packard care se afla în marea de lângă Cape Cod, în Massachusetts. El a fost înghițit de o balenă cu cocoașă. 

Bărbatul făcea scufundări pentru a prinde câțiva homari. La 10 metri de fundul mării a simțit că a fost lovit „de un camion de 100 de tone”, potrivit acestuia. „Dintr-o dată, am simțit o împunsătură uriașă și următorul lucru pe care mi-l amintesc e că totul devenise complet negru. Am simțit că nu mă pot mișca și cum mușchii din gură ai balenei au început să se încordeze”, a povestit bărbatul. 

barbat balena 1.PNG

Iniţial a crezut că se afla în gura unui mare rechin alb, dar nu simțea niciun dinte și nu avea răni evidente. „Eram complet înăuntru, era complet negru. M-am gândit în sinea mea: Nu am cum să ies de aici. S-a terminat, am murit. Nu mă mai gândeam decât la băieții mei – au 12 și 15 ani”, a mărturisit bărbatul. 

Deodată, balena a început să scuture din cap. Packard și-a dat seama că animalului nu-i făcea plăcere să îl aibă în gură. El a povestit că următorul lucru pe care l-a realizat a fost că a ajuns afară. În acel moment, colegul său de echipaj l-a tras înapoi în barcă, potrivit The Sun. Balenele cu cocoașă pot crește până la 15 metri și cântăresc aproximativ 36 de tone.


Comentarii Facebook