FOTO - Pământul, lovit de explozii solare „canibale”. Fenomenul a creat aurore boreale puternice. Rețelele electrice pot fi afectate


O furtună solară lovește Pământul în aceste zile. Potrivit Administrației americane pentru Oceanografie și Atmosferă (NOAA), Soarele a degajat o serie de explozii duminică care se îndreaptă în direcția planetei noastre, transmite CBS News

Una dintre aceste explozii, numită o emisie de masă coronală (EMC), era așteptată să se lovească de și să consume o altă emisie, creând ceea ce se numește un eveniment ECM de canibalizare. Potrivit The Weather Channel, aceste evenimente pot declanșa furtuni geomagnetice puternice.

Administrația americană se aștepta ca emisiile să lovească în cursul zilei de joi și vineri Pământul.

Furtunile geomagnetice sunt măsurate pe o scară de la G1 la G5, ultima fiind extremă. În astfel de cazuri, ar fi probleme răspândite în ce privește controlul voltajului iar unele rețele de curent ar putea fi complet nefuncționale sau ar putea avea loc întreruperi, potrivit administrației specializate.

SOARE GIF.PNG

O furtună la nivelul G3, precum cea care era prognozată, ar necesita ca unele sisteme de voltaj la curent să aibă nevoie de corecții și ar putea de asemenea să declanșeze unele alarme false pe dispozitivele de protecție a energiei.

 În Norvegia Arctică, noaptea este încă luminată iar aurora boreală totuși a putut fi văzută.

aurora 1.jpg

Astfel de furtună ar putea de asemenea să creeze un efect secundar spectaculos – luminile nordului vizibile în afara obișnuitului areal.

aurora 2.jpg

Miercuri, astronautul NASA Bob Hines, care este pilot al misiunii SpaceX Crew-4 lansată în aprilie, a distribuit propriile fotografii cu luminile nordice văzute din spațiu.

Comentarii Facebook