FOTO - Ce s-a întâmplat cu Dmitro Kozatski, fotograful de la Azovstal. Povestea din imaginile capturate de el a făcut înconjurul lumii


Luptătorul ucrainean care a realizat o serie de fotografii emoționante în timp ce apăra combinatul de la Azovstal din Mariupol este prizonierul forțelor proruse din Donețk. După ce luni de zile nu s-a mai știut nimic despre soarta sa, lui Dmitro Kozatski i s-a permis să își sune familia să îi anunțe că este în viață.

Vezi și: FOTO - „Asta e tot”. Un soldat ucrainean a încărcat pe Google toate fotografiile făcute în catacombele de la Azovstal înainte de a fi capturat

azovstal poza coperta.jpg

 „Dmitro mi-a spus că este sănătos. A spus că acum se află în Donețk. Când a vorbit, era un anchetator în apropiere. I s-a permis să sune”, a declarat sora acestuia pentru presa ucraineană. 

Ultimul mesaj al soldatului ucrainean a fost transmis în data de 20 mai, când acesta a anunțat că se va preda alături de restul luptătorilor care se adăposteau în combinatul siderurgic Azovstal. „Ei bine, asta-i tot. Mulțumesc din adăpostul de la Azovstal. Este locul morții și al vieții mele”, scria Kozatski. 

azovstal poza 4.jpg

„Trimiteți-le (fotografiile) la toate competițiile foto-jurnalistice”

Apropo, cât sunt în captivitate, vă voi lăsa fotografii de cea mai bună calitate. Trimiteți-le la toate competițiile foto-jurnalistice. Dacă voi câștiga ceva, va fi foarte frumos după ce voi fi eliberat. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a mai scris luptătorul ucrainean.

 În timpul asediului din Mariupul, Dmitro Kozatski a publicat imagini cu soldați răniți ascunși în interiorul uzinei Azovstal, care au ajuns pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume.

azov coperta.jpg

Comentarii Facebook