FOTO - „O altă zi, o altă înmormântare”. Povestea lui Vladimir, tânărul soldat ucis care a îngenuncheat oamenii în drum spre cimitir


Mai mulți ucraineni au îngenuncheat în fața cortegiului funerar al unui tânăr de 20 de ani. Vladimir a fost condus pe ultimul drum de zeci de „frați și surori” care au îngenuncheat la trecerea sicriului spre cimitir. Vladimir era cel mai tânăr din cei șase oameni care au murit în luptele din estul și din centrul Ucrainei.

Deși abia împlinise 20 de ani, tânărul nu a ținut cont de vârsta lui mult prea fragedă și s-a alăturat compatrioților lui pentru a-și servi țara. Din păcate, armele nu își aleg victimele, iar tânărul a fost ucis în luptele contra trupelor ruse. Pe data de 24 martie, Vladimir a fost înmormântat la Storojineț, un oraș aflat la câțiva kilometrii de Cernăuți.

Tânărul soldat a avut parte de onoruri militare din partea soldaților alături de care a luptat, iar familia a primit un drapel și o diplomă de mulțumire semnată chiar de președintele Ucrainei. Tatăl eroului nu a avut timp să-și plângă copilul fiind nevoit să se întoarcă în mijlocul luptei pentru a-și apăra țara. Tatăl lui Vladimir s-a întors de îndată la război pentru a-i ajuta pe soldații ucraineni să câștige lupta, astfel, moartea fiului său nu ar fi în zadar.

cortegiu funerar 2.jpg

„Poți să spui clișeu după clișeu despre înmormântarea la care am fost, sau poți să taci”

O nouă zi, o nouă înmormântare.Din cei șase oameni din Storojineț care au murit până acum în luptele din estul și din centrul Ucrainei, Vladimir era cel mai tânăr. Împlinise 20 de ani abia luna trecută. A murit lângă Kiev și a fost înmormântat cu onoruri militare. Ca peste tot în țara asta, pe unde a trecut cortegiul funerar oamenii au îngenuncheat. Vladimir este considerat erou, și familia lui a primit un mesaj de la președintele Zelenski și un drapel al Ucrainei. Poți să spui clișeu după clișeu despre înmormântarea la care am fost, sau poți să taci. În fața morții nu mai rămâne mare lucru de spus. Tineri ca Vladimir sunt înmormântați zilnic în Ucraina, cu fanfară militară și cu salve de foc”, a scris jurnalistul Ilie Pintea pe pagina sa de Facebook.

cortegiu funerar 1.jpg

Dacă războiul mai continuă mult, asta va face parte din normalitatea acestei perioade. A trecut exact o lună de când lumea s-a trezit de partea cealaltă a păcii. Într-un bilanț oficial, Vladimir e doar o cifră dintr-o statistică. Pentru mama lui, Nadejda, e tot ce avea mai drag. Pentru tatăl lui, Bogdan – și el în armată – e motivul pentru care s-a întors la Poltava, să lupte cu rușii. Războiul nu se oprește aici. Groparii vor avea tot mai mult de lucru. Parcă și primăvara asta e mai rece aici, și ecourile bombardamentelor se apropie tot mai tare de frontiera cu România”, a mai adăugat acesta.

Comentarii Facebook