Putin, mințit de consilierii săi. Ce îi ascund aceștia dictatorului de la Kremlin: Soldații ruși demoralizați refuză să mai execute ordinele


Soldații ruși din Ucraina sunt atât de demoralizați încât nu mai fac diferența dintre trupele lor și armata inamică. Și-au doborât accidental propriile aeronave, și-au sabotat propria trupă și au refuzat să execute rodinele, potrivit unui șef de spionaj britanic, citat de Sky News.

Aparent, celor ce îl consilează pe Vladimir Putin cu privire la acțiunea militară din Ucraina le este frică să-i spună președintelui cât de rău merg lucrurile în țara vecină, potrivit Șefului GCHQ, Sir Jeremy Fleming. Acesta a mai spus că Vladimir Putin este indus în eroare cu privire la performanța armatei ruse în Ucraina.

Directorul de comunicații la Casa Albă, Kate Bedingfield, a declarat miercuri, 30 martie, că: „Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de armata rusă, ceea ce a dus la tensiuni persistente între Putin și conducerea sa militară”.

„Putin este dezinformat. Războiul a fost o gafă strategică. Consilierii săi îl induc în eroare”

Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de prost se comportă armata rusă și despre cum economia rusă este paralizată de sancțiuni, deoarece consilierii săi seniori le este prea frică să-i spună adevărul”, a mai declarat Bedingfield. Ea a adăugat: „Deci, este din ce în ce mai clar că războiul lui Putin a fost o gafă strategică care a lăsat Rusia mai slabă pe termen lung și din ce în ce mai izolată pe scena mondială”.

Un înalt diplomat al UE a susținut punctul de vedere al lui Bedingfield, spunând că evaluarea SUA este în conformitate cu gândirea Europei, a raportat Reuters. „Putin credea că lucrurile merg mai bine decât erau în realitate. Aceasta este problema în a te înconjura de „bărbați da” sau a sta doar cu ei la capătul unei mese foarte lungi”, a spus diplomatul.

Deocamdată nu există semne de revoltă în rândul trupelor ruse, dar situația este total imprevizibilă

Trupelor ruse li s-a spus că iau parte la un exercițiu militar înainte de invazia Ucrainei, dar au trebuit să semneze un document care le prelungește atribuțiile, au declarat doi diplomați europeni pentru Reuters. „Au fost induși în eroare, prost antrenați și apoi au ajuns să găsească bătrâne ucrainene care arătau ca bunicile lor strigând la ei să plece acasă”, a adăugat unul dintre diplomați.

Nu există semne în acest moment că situația ar putea favoriza o revoltă în cadrul armatei ruse, dar situația este „imprevizibilă”, iar puterile occidentale „speră ca oamenii nefericiți să vorbească”, a declarat pentru Reuters diplomatul european.


Comentarii Facebook