FOTO - „Mulțumesc, dar voi rămâne în Harkov până la victorie”. Ultimul mesaj al unei studente din Ucraina înainte de a fi ucisă de ruși


Iulia Zdanovskaya este o tânără studentă de 21 de ani care a murit în urma bombardamentelor armatei ruse de la Harkov.

Universitatea din Kiev, acolo unde a studiat tânăra, a publicat un mesaj emoționant despre studenta care a murit din cauza atacului armatei ruse. 

Fata noastră talentată, Iulia Zdanovskaya... Iulia a studiat matematică-informatică la Universitatea Națională din Kiev, iar înainte de asta a urmat Liceul Ucrainean de Matematică Fizică. În anul 2017, Iulia a făcut parte din echipa câștigătoarela Olimpiada Europeană de Matematică, învingându-i pe ruși! Ultimul mesaj al Iuliei pe Telegram a fost: ”Mulțumesc, dar voi rămâne la Harkov până la victorie”. A rămas în oraș, alături de oamenii dragi, în cel mai dificil moment. Neînfricata Iulia... care avea doar 21 de ani. Rusia ucide oamenii noștri cei mai buni. Nu vom ierta asta niciodată”, este mesajul transmis de Universitatea din Kiev.

  

Un prieten al Iuliei spune că fata a fost ucisă în timpul unui atac cu rachete.

Iulia, o prietenă de-a mea, a murit la Harkov în timpul unui atac cu rachetă. Aveam multe în comun… Am predat împreună la școala PIT, am jucat tenis de masă și fotbal (da, și Iulia a jucat fotbal)”.

iulia kiev 1.jpg

iulia kiev 3.jpg

Sunt foarte mândru de Iulia - nu și-a pus niciodată interesele mai presus de ale celorlalți. Era interesată doar să fie în slujba oamenilor. Se oferea mai mereu ca voluntar și s-a alăturat unei inițiative educaționale. Era o entuziastă. Avea un limbaj comun cu al copiilor. Era o persoană foarte talentată și energică și împărtășea această energie. Era o plăcere să petreci timp cu ea! Câți oameni mai trebuie să moară pentru această „misiune specială”? Când se va opri acest ”șef ciudat”?  Nu știu, dar sunt sigur de un lucru: iadul a fost inventat doar pentru tine, ticălosule!”, a scris prietenul Iuliei.

iulia kiev 2.jpg

Iulia abia împlinise 21 de ani. 

Am pierdut unul de-al nostru. Julia Zdanovskaya, patriot al Ucrainei, voluntar, câștigătoare la Olimpiada Europeană de Matematică, profesoară de informatică și matematică. 21 de ani... Ea a ajutat oamenii până la ultima ei suflare. Din păcate, Julia a fost ucisă de o rachetă a ocupanților ruși. Unul dintre ultimele ei mesaje a fost: "Mulțumesc, dar rămân în Harkov până la victorie". Julia, te iubim foarte mult si vom face totul sa ne amintim de tine mereu! Condoleanțele noastre familiei Juliei!” este un alt mesaj de pe o rețea socială.

Comentarii Facebook