FOTO - Mamele din Ucraina au început să scrie pe spatele copiilor adresele şi numerele de telefon ale rudelor, în cazul în care vor fi ucise în război


Mamele din Ucraina au început să scrie pe spatele copiilor adresele şi numerele de telefon ale rudelor, în cazul în care vor fi ucise în război Gestul disperat este considerat drept o ultimă soluție pentru mamele care vor să își stie copiii în siguranță.

Familiile ucrainene care se tem că vor fi ucise de forțele ruse în Ucraina au început să scrie detalii despre familiile lor pe corpurile copiilor lor. Imaginile șocante devin virale pe rețelele de socializare.

Fotografiile acestor copii sunt postate pe Twitter de mulți jurnaliști, care scot în evidență realitatea sumbră a conflictului

Mamele ucrainene scriu contacte de familie pe corpurile copiilor lor în cazul în care acestea sunt ucise și copilul lor supraviețuiește”, mamele fac orice pentru a-și salva copii, iau decizii disperate, iar „Europa încă discută despre gaz”, a scris pe Twitter o jurnalistă independentă, Anastasiia Lapatina, postând o astfel de imagine, notează Ndtv.com.

O imagine care a devenit virală prezintă o fetiță ucraineană cu un nume și un număr de telefon scrise de mama ei pe spate. Fotografia a fost postată de mama fetei, Sasha Makoviy, pe Instagram în urmă cu trei zile. Postarea este în limba locală, dar o traducere Google arată că femeia a decis să scrie numele fiicei ei Vera „În cazul în care se întâmplă ceva, vă rog să o îngrijiți, este o supraviețuitoare”.

Într-o altă fotografie, Makoviy a spus că familia este în siguranță, dar încă nu are curajul să spere la mai bine așa că păstrează în continuare  o bucată de hârtie pe care sunt scrise aceleași detalii de pe spatele copilei.

Comentarii Facebook