Fost yoghin MISA implicat în scandalul de la Kaufland. MISA se dezice de Tiberiu Galamboş


Personajele din incidentul de la Kaufland sunt Doru Ștefanache, expert TS, Sorina Ștefanache, jurnalist, și Tiberiu Galambos, reprezentant al Asociației Civică Dreptate, fost instructor al grupării MISA implicat şi în alte incidente controversate..

Tiberiu Galamboş apare și el în imagini, dar s-a dezis cei doi, care au fost și reținuți de poliție. Acesta a declarat că doar a încercat să aplaneze situaţia. În filmuleţul montat, el poate fi văzut în permanenţă lângă soţii Adamescu. ”Am cerut ca din conducerea Kaufland să vină cineva să avem o discuţie pe tema respectivă. Vrem să vă arătăm şi noi legea că hotărârea de guvern nu ne obligă să fim termoscanaţi la intrarea în magazin.

E absurd! Pentru ce să iei temperatură? Nu e niciun indiciu că eşti bolnav. S-au venit trupe de la pază şi ordine, s-au încins discuţiile. A venit un domn mai înalt şi a zis că nu doreşte să fie termoscanat, au sărit pe el. De acolo a pornit.   Au chemat apoi să vină poliţia pentru acel om, apoi i-a luat pe oamenii ăştia S-a format aşa un curent de opinie. S-a făcut proces verbal. Am discutat şi eu cu poliţia. Am primit o avertizare. Am întrebat de ce? Eu am vrut doar să aplanez discuţia”, a declarat Tiberiu Galamboş, reprezentantul Asociaţiei Civică Dreptatea. 

Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) a precizat că nu are nicio legătură cu indidentul:

Numele Școlii de yoga ezoterică MISA este asociat de mass media încă o dată, într-un mod tendențios, cu un incident care nu are nicio legătură cu activitățile școlii 

În contextul discuțiilor generate în mass media de incidentul provocat de refuzul unor persoane de a accepta termoscanarea la intrarea într-un cunoscut supermarket, Școala de yoga ezoterică MISA protestează împotriva asocierii tendențioase a numelui asociației cu acest incident intens mediatizat. Persoanele implicate sunt direct responsabile de acțiunile lor, iar faptul că una dintre aceste persoane a frecventat în trecut cursurile școlii noastre nu are nicio relevanță în contextul respectiv, fiind doar un element de senzaționalism ieftin speculat de mass media de fiecare dată când apare o conexiune cât de îndepărtată cu MISA. 

În mod ciudat, în nicio astfel de situație în care se speculează o legătură, reală sau nu, dintre o anumită persoană – care întotdeauna este prezentată într-o lumină nefavorabilă - și școala noastră, nu se menționează de exemplu unde a lucrat sau lucrează persoana respectivă, cum își petrece timpul liber, în ce asociații sau grupuri activează, doar se repetă, uneori obsesiv, că persoana X care a fost implicată în incidentul Y practică sau a practicat yoga la cursurile noastre”.

Explicațiile bărbatului încătușat la Kaufland, după ce s-a opus termoscanării! Totul pare a fi o manipulare fină - VIDEO

Comentarii Facebook