Sambata 31 Octombrie

Controale de amploare în trafic, în toată țara. Peste 14.000 de șoferi au fost trași pe dreapta


Polițiștii rutieri din toată țara au desfășurat, în ultimele două zile, o serie de controale de amploare în trafic.

Timp de două zile, polițiștii rutieri au verificat respectarea legislației din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri și persoane. Au fost aplicate peste 200 de sancțiuni pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier„, transmite IGPR.

Pe parcursul zilelor de miercuri, 20 mai și joi, 21 mai a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii au acționat la nivel național pentru verificarea legalității transportului public de persoane și a circulației pe autostrăzi, drumuri naționale și județene.

Echipele de control au verificat 14.140 de autovehicule, fiind aplicate 4.394 de sancțiuni contravenționale și constatate 54 de infracțiuni, dintre care 43 la regimul rutier.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 133 au fost pentru nerespectarea timpilor de conducere și odihnă, 202 pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier și peste 4.000 pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.           

Sancțiunile rutiere au vizat conducerea sub influența băuturilor alcoolice (23), depășirea vitezei legale (1.362), lipsa I.T.P. (68), precum și alte abateri rutiere (2.572).

De asemenea, în 243 de cazuri au fost reținute permisele de conducere, iar în alte 172 au fost reținute certificatele de înmatriculare.


.

Comentarii Facebook