Joi 30 Martie

Florin Roman, ministrul Digitalizării, și-a dat demisia, după ce UBB Cluj a spus că a mințit


Ministrul Digitalizării, Florin Roman, și-a dat demisia, după ce a fost implicat într-un scandal uriaș în legătură cu studiile. 

Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a spus ministrul.

Altă lovitură pentru ministrul Digitalizării. A mințit în CV și că a studiat la UBB Cluj

Florin Roman și-a trecut în CV faptul că este licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, dar el a urmat cursurile unui colegiu din Alba Iulia. Rectorul UBB, Daniel David, a arătat că Roman nu a urmat cursurile UBB și nici nu este licențiat al universității.

Din datele noastre, din arhivă, domnul ministru a făcut studiile la Alba Iulia, la un colegiu în cadrul universității de acolo și a venit la Universitatea Babeș-Bolyai pentru a susține examenul de absolvire pentru acel colegiu, în condițiile probabil - asta este o ipoteză a mea - că universitatea nu era încă acreditată atunci să ofere acea diplomă de absolvire. Acesta era un învățământ de scurtă durată, un învățământ superior, dar de scurtă durată. În paralel, există la Universitatea Babeș-Bolyai un învățământ de lungă durată, care presupunea admitere, puteam recunoaște, din cei patru ani, studiile făcute la Alba Iulia și după aceea se dădea o teză de licență, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a explicat Daniel David miercuri, la Digi24.

Florin Roman a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de masterat.

Comentarii Facebook