Vineri 17 Septembrie

Florin Cîţu: Deocamdată, restaurantele şi terasele nu vor rămâne deschise toată noaptea


Florin Cîţu a declarat, vineri, că deocamdată restaurantele şi terasele nu vor rămâne deschise toată noaptea. Premierul a precizat că măsurile aprobate în şedinţă de Guvern vor fi anunţate vineri seară.

Nu vor rămâne toată noapte, asta este clar. Încă nu”, a declarat Florin Cîţu. Șeful Guvernului a mai spus că noile măsuri vor fi aprobate de Guvern vineri seară şi vor fi anunţate la ora 21.00.

Avem şedinţa de la 20.30. Voi avea un briefing de la ora 21.00. Deja am pregătit decizia CNSU, hotărârea de Guvern. Nu rămâne decât să le adoptăm”, a explicat premierul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. De asemenea, șeful statului atrage atenția românilor și îi roagă să se protejeze.

Nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ci crește, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României a spus că se dorește continuarea măsurilor ce vor duce la revigorarea economică.

Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire și o să prezinte la momentul oportun noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică prezentat”, a continuat șeful statului.

Klaus Iohannis, trei lucruri pentru români

Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu Covid-19. Este mult, este foarte mult și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții”, a spus Iohannis.

Purtatul măștii, păstrarea distanței, sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele”, a continuat președintele.

 Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru numărul mare de infectări

Iohannis a susținut marți că PSD tergiversează carantinarea și tot ce face e să reclame că legea nu e bine făcută.

Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție.

Trebuie să recunosc, mă surprinde cinismul. Ce se întâmplă de fapt este că PSD privează guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în contextul epidemiei. Vă spun drept, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci sau sute de Români.


Comentarii Facebook