Firma care i-a dat spagă ministrului Sănătății, Sorin Pintea, a lucrat și cu UMF Cluj și Spitalul Județean Cluj, apropiate de mediile PSD


Firma Hospital Technical Solutions SRL din București, care i-ar fi dat șpagă 34.000 de euro fostului ministru al Sănătății, Sorin Pintea, (10.000 de euro și 120.000 de lei), are contracte și cu UMF Cluj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, ambele conduse de oameni apropiați de mediile PSD.

Hospital Technical Solutions SRL din București este o firmă nouă, fondată în mai 2018, cu doar jumătate de an înainte să participe la respectiva licitație. A raportat pierderi mari pe 2018, circa 300.000 lei, la o cifră de afaceri de 3,2 milioane de lei, conform termene.ro. Firma a câștigat 70 de contracte în SEAP doar în 2018 și 2019, primele dintre ele, cu UMF Cluj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, la doar câteva luni după fondare. Acționari sunt Dumitru Costin (85%), Gheorghe Tîmpu (5%), Gheorghe Aurel Dobrescu (5%), Daniela-Anca Neagoe (5%), în timp ce administrator este Valentin Schnaider, scrie Libertatea.ro.

UMF Cluj era condusă până la finele anului 2019 de chirurgul Alexandru Irimie, fost rector al UMF, până când a fost înlocuit cu Anca Buzoianu. Irimie a fost în trecut director al Direcției de Sănătate Publică Cluj, în timpul ”domniei” Grupului de la Cluj (Ioan Rus, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș), iar apoi a fost manager al Institutului Oncologic Cluj și ulterior rector al UMF Cluj, instituții aflate în sfera de interese PSD. 

Spitalul Clinic Județean Cluj este condus de Petru Șușcă, apropiat al intereselor PSD din Cluj dar și al celor liberale. 

Comentarii Facebook