Fetiță de 6 ani, la un pas de moarte din cauza unei bomboane. A ajuns la spital în stare critică


O familie din Botoșani s-a aflat la un pas de o mare tragedie. Un copil a ajuns la spital în stare critică după ce s-a înecat cu o bomboană. Fetița de numai 6 ani a fost găsită de mama ei în stare de inconștiență.  

Micuța a mers în camera ei să se joace imediat după ce a primit o acadea. La un moment dat, văzând că este foarte liniște, mama ei a mers să o verifice. Însă copila zăcea inertă, căzută lângă pat, cu bomboana în gură. Fetița era deja vânătă și nu mai respira.

Mama a reacționat foarte repede, i-a scos acadeaua din gură, însă a observat că din aceasta lipsește o bucată. Și-a dat seama imediat că acea bucată îi obstrucționează căile respiratorii fetiței. A sunat repede la 112, cerând ajutor. La fața locului a ajuns imediat un echipaj medical, care i-a acordat fetiței primul ajutor. Micuța a fost transportată la Spitalul Județean, pentru un examen amănunțit și a rămas internată în secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului de Copii. 

Au fost începute imediat manevrele de resuscitare. Pacienta nu respira și era inertă la sosirea ambulanței. În momentul în care s-a introdus și sonda de aspirație, copilul a început să-și revină. A fost transportată la spital conștientă, dar somnolentă și agitată. Ulterior a fost supusă unui computer tomograf”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.

Tot mai multe cazuri de acest fel pun în pericol viața copiilor

În urmă cu doar o zi, un copil de doi ani s-a înecat cu o bomboană chiar în fața părinților. În momentul în care echipajul medical a ajuns la fața locului, copilul era aproape inconștient. Din fericire, intervenția a fost rapidă, astfel încât acesta și-a revenit la timp.  

Comentarii Facebook