Elevi uitați de autorități: Merg kilometri întregi până la școală. Nimeni nu găsește soluții. Părinții s-au revoltat


Autoritățile dintr-o comună micuță încearcă să găsească o soluție pentru transportul elevilor, aflați pe ulițele comunei, la școală. Deocamdată, a fost găsită doar o soluție provizorie. 

Autoritățile din comuna Balaci, județul Teleorman, au adus un microbuz din Alexandria, după ce părinții au protestat în fața primăriei din comună, nemulțumiți că cei mici nu au cu ce ajunge la ore. 

Autoritățile dau vina pe conducerea școlii, iar directorul învinovățește primarul

Totul s-a întâmplat după ce fostul șofer și-a dat demisia, iar angajarea altuia ar dura în jur de o lună, timp în care, cei mici nu au cu ce ajunge la școală. Primarul localității și directorul unității de învățământ se acuză reciproc, însă singurii afectați de un scandal politic fără rost sunt copiii.  

În prima zi de școală, microbuzul a rămas fără șofer și nu a avut cine să-i aducă pe copii la ore. Astăzi, părinții și-au trimis copiii la școală cu două ore înainte de începerea cursurilor, fiecare cum a putut: fie pe jos câțiva kilometri, fie un microbuz de transport în comun, plătit de părinți, fie o mașină de ocazie. 

S-a găsit o soluție...temporară

În cele din urmă, cei de la Inspectoratul şcolar au trimis un microbuz aseară, azi de dimineaţă a venit un şofer de la Clubul Şcolar Sportiv Alexandria şi a luat câţiva dintre copiii aflaţi într-un sat îndepărtat. Şoferul nu ştia traseul elevilor, nici drumul exact spre şcoală, astfel că restul copiilor au venit cum au putut, notează Antena3

Aceasta este însă o soluţie temporară, valabilă pentru această săptămână, pentru că şoferului adus de la Alexandria ar trebui să i se asigure cazare, masă până când va fi angajat un şofer pe post full-time.

Până când se va găsi o soluţie permanentă, mulţi părinţi ameninţă că nu-şi vor mai lăsa copiii la şcoală.

Sursa foto: qbebe.ro


Comentarii Facebook