Femeie, ucisă de de fiul adoptiv cu 30 de lovituri de cuţit: „A murit din prea multă iubire”


O crimă halucinantă, ale cărei detalii cutremurătoare nu au fost clarificate încă, a îndoliat Italia. Psihiatrul Filomena Galeone a avut parte de un sfârşit tragic, fiind ucisă cu 30 de lovituri de cuţit de tânărul de 17 ani căruia îi devenise mamă adoptivă. 

Incidentul sângeros s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 iunie, în Napoli, iar motivele care l-au împins pe adolescent la crimă rămân necunoscute. Duminică, Filomena a fost înmormântată într-un cor de suspine, condusă pe ultimul drum de cei care au iubit-o şi care nu-i vor mai auzi niciodată vocea blajină: „A murit din prea multă iubire", scrie Observator. 

Tragedia care s-a abătut asupra femeii a pornit chiar din propria casă

Filomena lucra din 2004 la centrul de sănătate publică A.S.L. Napoli 1, unde era responsabilă pe secţia destinată persoanelor vârstnice. În cea mai mare parte a timpului, trata pacienţi cu Alzheimer, relatează unionesarda.it. Ducea o viaţă liniştită, fiind cunoscută de colegi, vecini şi pacienţi drept o femeie blândă şi generoasă. Dar tragedia care s-a abătut asupra ei a pornit chiar din propria casă, situată pe strada Rampe San Giovanni Maggiore, în inima oraşului Napoli. 

În miez de noapte, o ceartă cu fiul adoptiv a luat proporţii dramatice, ajungându-se la crimă. Băiatul şi-a înjunghiat mama cu 30 de lovituri de cuţit, potrivit raportului publicat de medicii legişti. Ar fi vrut să scape nepedepsit, însă echipajele de poliţie au ajuns la locul crimei înainte ca acesta să poată să fugă. Tânărul a încercat să se baricadeze în casă, dar poliţiştii şi pompierii au reuşit să intre pe geam în locuinţă.

„A murit din prea multă iubire”

În vreme ce investigaţiile continuă, iar anchetatorii încearcă să înţeleagă ce anume ar fi putut provoca o asemenea izbucnire violentă, apropiaţii victimei plâng moartea Filomenei. Duminică, femeia ucisă la 61 de ani a fost condusă pe ultimul drum, moment în care cei care au cunoscut-o şi au iubit-o au dat frâu liber emoţiilor copleşitoare. „A murit din prea multă iubire. Iubea până în punctul sacrificiului suprem. Ce n-ar face o mamă pentru copilul ei, ce nu i-ar putea oferi?", întreabă către înalturile cerului Pasquale Buonpane, preotul bisericii Maria Santissima Assunta in Cielo, din parohia Santa Maria La Fossa, notează sursa citată. 

Înmormântarea a avut loc în localitatea de baştină a italiencei, pe care aproape toată lumea o striga Mena. Sătucul găzduieşte o mână de oameni, având o populaţie de sub 3.000 de locuitori, iar dintre aceştia mulţi au venit să verse o lacrimă lângă sicriul Filomenei. Localnicii s-au rupt din ritmul obişnuit al vieţii lor, care se concentrează pe creşterea bivolilor şi prepararea de mozzarella cu laptele acestora, scrie La Repubblica. O cunoşteau prea bine pe „doamna doctor", care-şi deschisese un cabinet în fosta casă a părinţilor săi. Acum, în locul Filomenei, acolo mai locuieşte doar profesoara Caterina, sora acesteia.

Comentarii Facebook