Eugen, românul care a șocat Spania cu crimele sale, va fi eutanasiat! Avocaţii victimelor n-au fost de acord


Eugen Sabău, românul de 45 de ani care şi-a ucis trei colegi în timpul unui atac armat la fostul loc de muncă din Tarragona, va fi eutanasiat pe 23 august. Bărbatul este primul deținut din Spania care va avea parte de moarte asistată. 

Marin Eugen Sabău a cerut clemenţă din partea judecătorilor după ce, în urma confruntării cu poliţia, gloanţele i-au distrus măduva spinării şi a rămas paralizat. Avocaţii victimelor n-au fost de acord şi au cerut ca atacatorul să rămână în viaţă şi să fie pedepsit pentru faptele sale teribile, scrie Observator.

În decembrie anul trecut, Marian Eugen Sabău a şocat două ţări cu crimele sale. Cu sânge rece, şi-a atacat foştii colegi de muncă. A ucis trei dintre ei. S-a întâmplat într-un mic oraş de lângă Barcelona. Şefii îl concediaseră de la firma de securitate unde lucra. Îl acuzaseră că nu are un comportament potrivit şi trebuie să plece, iar asta i-a întunecat minţile. Pe 14 decembrie 2021, după mai multe email-uri în care îşi ameninţa colegii şi poza intimidant, ca un terorist, cu armele în mână, masa plină cu gloanţe, macete şi cuţite, fostul agent de pază a comis atacul, notează sursa citată.

Toată nenorocirea a fost surprinsă de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum intră în sediul firmei, deghizat în femeie. Îşi dă peruca jos şi începe să se certe cu angajaţii. Discuţiile se precipită şi românul deschide focul. Trei dintre foştii colegi cad seceraţi. A urmat apoi o fugă cu agenţii pe urmele lui în micul oraş de la Sud de Barcelona. Poliţia catalană l-a încolţit într-o fermă abandonată. Românul a fost rănit grav de un poliţist. Trupele speciale au decis să-l neutralizeze. 

Gloanțele i-au atins măduva spinării și a rămas paraplegic. Are un picior amputat şi zero şanse să se mai recupereze. Aşa că românul a cerut clemenţă din partea judecătorilor. A făcut o cerere să fie eutanasiat, iar magistraţii au fost de acord.

Comentarii Facebook