„Este fiul meu, dar nu-l iert”. Mamă, devastată de durere după ce fiul a ucis un bărbat din cauza unui pachet de ţigări


Un fost soț în celulă și un fiu ucigaș, multe lacrimi şi o durere pe care o va purta toată viaţa. Aceasta este viața Simonei Buonanoce, o italiancă curajoasă, cu o viață nefericită. Fiul său a ucis un bărbat din cauza unui pachet de ţigări.

Simona Buonanoce, o femeie trecută prin viaţă, este nevoită să îndure încă un şoc. Adunându-şi toate puterile, ştergându-şi chipul de lacrimi, spune răspicat că nu îşi va ierta însă de această dată fiul, pentru crima pe care acesta a făcut-o. „Nu-l apăr și nu-l voi apăra niciodată. Are douăzeci de ani, este adult. Un astfel de gest nu este acceptat de nimeni", spune aceasta într-un interviu acordat La Stampa, despre fiul ei, Francesco Lo Manto, băiatul care, sub influența drogurilor, a ucis un bărbat de 56 de ani, Augusto Bernardi, după o ceartă pentru un pachet de țigări.

Cum se descurcă o mamă cu un copil care fură, jefuiește și acum ucide? 

Simona Buonanoce îşi caută răspunsurile potrivite. A luptat întreaga viaţă pentru a oferi copiilor săi o bună creştere, a luptat din răsputeri să scape de teroarea din vechea căsnicie şi să îşi protejeze cei 5 copii, dar în final, pentru Francesco, toate eforturile ei au fost în zadar.

Pentru el, am făcut tot ce era posibil”, se dezlănţuie ea. „Nu știu, crede-mă. Am crescut singură cinci băieți. Am făcut tot posibilul, am încercat să-l învăţ pe Francesco niște reguli. În ultimele săptămâni am crezut și eu că se îmbunătățește. S-a dus la muncă cu partenerul meu ca portar. Nici măcar nu a mai ieșit noaptea și am rămas uimită. M-am gândit: «Uite ce bun este. Stă acasă pentru că știe că mâine trebuie să se trezească devreme». Am fost calmă. De aceea am plecat și ieri am fost plecată din Torino. Dacă mi-aș fi imaginat așa ceva, nu l-aș fi lăsat niciodată singur. Știu că a spus că s-a pocăit. După părerea mea, nici nu a observat ce a făcut. Și ca mamă acum nici nu știu ce să fac”, spune Simona.

Cât poate ierta inima unei mame: „nu și-a distrus doar viața lui, ci și pe a noastră”

Francesco a spus că și-a distrus viața, iar de-ar da timpul înapoi ar face-o imediat, însă regretul nu este suficient. Ne asumăm faptele pe care le facem, timpul nu poate fi dat înapoi.

Problema este că nu și-a distrus doar viaţa lui, ci și pe a noastră. Știam că mai devreme sau mai târziu va face prostii, dar nu credeam că este capabil să ucidă. De mai multe ori am sunat la poliție. Nu a fost niciodată violent. A furat și am sperat că îl vor aresta, de dragul lui. M-am gândit și să cer un Tso, dar toată lumea mi-a spus că îl voi strica. Poate că ar fi fost corect, dar în aceste cazuri nimeni nu oferă un manual de instrucțiuni. Obișnuia să fure, cartierul este mic și oamenii ieșeau pe ușă să mă amenințe pe mine și pe ceilalți copii ai mei. După ce a furat un moped, l-am dat afară din casă. Se purtase inacceptabil şi eu nu voiam să accept anumite lucruri”, adaugă mama. Ulterior însă, sufletul de mamă nu a putut să reziste şi l-a iertat, lăsându-l să se întoarcă acasă.

Ieri dimineață lacrimile cădeau uşor pe fața lui Francesco Lo Manto, în vârstă de 20 de ani, împliniţi recent, în timp ce, în fața agenților și a procurorului, îşi dăduse seama ce făcuse cu câteva ore mai devreme. Era chiar după ora 4 când, sub influența drogurilor, a ucis un bărbat cu mâinile goale, după o ceartă stârnită din cauza unui pachet de țigări.

Francis a cerut iertare, însă de data aceasta a fost prea târziu, mărturiseşte femeia. Durerea lăsată în urmă este mult prea mare pentru a putea spune „îmi pare rău” şi a scăpa nepedepsit.

Cum poate fi iertată o astfel de persoană? Sunt prima care se enervează când aude vești despre tipi care ucid alți tipi în afara clubului. Mă gândesc la durerea pe care o simt mamele victimelor. Nu se schimbă nimic. Va fi și fiul meu, dar își dă seama ce a făcut? A ucis un bărbat pentru un pachet de țigări”. Întrebată dacă îşi va vizita băiatul în închisoare, Simona răspunde răspicat: "În nici un caz".

Comentarii Facebook