Elena Udrea, adusă în România cu cătușe pentru a ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare


Elena Udrea a fost adusă cu cătușe și predată de polițiștii bulgari la Vama Ruse, de unde a fost dusă direct la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou.

Elena Udrea a coborât joi, 16 iunie, din duba poliţiştilor bulgari cu cătuşe la mâini şi a fost predată poliţiştilor români.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, în timp ce încerca să fugă. Ea a plecat din România în ziua în care a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Udrea a spus că vrea să ispășească pedeapsa în Bulgaria, pentru că în România condițiile din arest sunt proaste.

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) au transmis că în România sunt condiții bune de arest.

Din punct de vedere al spatiului asigurat Elenei Udrea, garantam opiniei publice ca va fi optim pentru respectarea unui spatiu minim individual de 4 mp pe toata perioada executarii pedepsei de catre fostul ministru.

Camerele de detinere asigura fiecarei persoane pat individual, sunt dotate cu mobilier specific, instalatii de incalzire si utilitati igienico-sanitare, astfel incat fiecare persoana detinuta sa aiba acces permanent la apa potabila si zilnic la apa calda, acces nerestrictionat si permanent la grupurile si instalatiile sanitare pentru satisfacerea nevoilor fiziologice si a celorlalte nevoi specifice genului, ori de cate ori este necesar, in conditii de igiena si intimitate. Spatiile de detinere sunt amenajate, astfel incat sa permita iluminatul natural si artificial, precum si aerisirea optima a acestora.

In fiecare camera sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere si banci, iar in baie rafturi pentru pastrarea incaltamintei. Celelalte bunuri de folosinta indelungata sunt pastrate la magazia penitenciarului unde detinutele au acces conform programului stabilit”, mai transmite FSANP.

Comentarii Facebook