Duminica 28 Aprilie

Drama neștiută a Elenei Lasconi, criticată dur de fiică. A fost atât de săracă, încât nu avea ce mânca: „Dumnezeu m-a binecuvântat cu minunea mea de fată”


Elena Lasconi a început să facă parte din echipa Pro Tv din anul 1995, când a dat probe având o competiție de circa 1400 de oameni și a câștigat. De atunci și până acum a avut o carieră fabuloasă, realizând reportaje sociale valoroase, fiind corespondent de război în Afganistan, transmițând din mijlocul minerilor, din Valea Jiului și, nu în ultimul rând, câștigând Masterchef în 2013. Acum, ea e și primar în Câmpulung Muscel, însă nu acesta este motivul pentru care aceasta a făcut „agenda presei” ultimelor zile.

Oana Lasconi, fiica primarului USR din Câmpulâng Muscel, Elena Lasconi, a devenit cunoscută în spațiul public după ce a criticat-o pe mama sa că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională, spunând că este „dezgustată” şi denunțând o „discriminare jegoasă”, care nu are loc în familia ei.

Copilăria Elenei Lasconi

Primarul din Câmpulung Muscel a dezvăluit presei cum a fost copilăria sa și cum s-au descurcat părinții săi cu lipsurile cu care se confruntau.

„Am avut o copilărie în care am fost înconjurată de violenţă. Mi-aduc aminte că tata a făcut rost la un moment dat de o pungă cu pulpe de pui într-un sac de sare. Din păcate, nu am putut să mâncăm pulpele fiindcă erau foarte sărate. Până la 7 ani, am trăit într-o sărăcie mare. Bunica ne dădea pâine pe care o dădea la porci fiindcă nu aveam ce să mâncăm. Ne spunea că pâinea o să ne ajute să facem sânge grupa zero şi să fim sănătoşi. Slavă cerului că în clasa întâi ne-am mutat la bloc, cu mama şi cu tata, care au muncit pe brânci să nu ne lipsească nimic, chiar dacă asta însemna uneori să facă imposibilul. Mama este cel mai abil „general’ pe care l-am cunoscut în viaţa mea, şi am cunoscut unii de-adevăratelea, şi cel mai bun administrator", a declarat Lasconi pentru OkMagazine.

Elena Lasconi s-a căsătorit la 18 ani, iar la 20 a născut-o pe Oana, divorțând după un an

„M-am căsătorit la 18 ani iar la 20 de ani am adus-o pe lume pe Oana, fiica mea. Oana e sufletul meu, e bucuria mea şi datorită ei sunt ceea ce sunt. Am divorţat pe când avea doar 2 ani şi de atunci ne avem una pe alta. De multe ori ne-a fost greu, au curs multe lacrimi dar acum dacă ne uităm în urmă ne dăm seama că „greul” de atunci a dus la binele de acum", scria Elena Lasconi pe blogul său.

Dar la 31 de ani de la venirea pe lume a fiicei sale se pare că „greul” a venit din nou pentru Elena Lasconi, după ce Oana a criticat-o dur pe mama sa, venind duminică seară și cu o serie de clarificări după ce a izbucnit scandalul, precizând că este pe cont propriu de mai bine de un deceniu.

Amintim că Oana Lasconi, fiica elenei Lasconi, a avut o reacție virulentă la adresa mamei ei după ce a aflat că mama sa a afirmat că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională.

„Sunt în șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat «DA» la referendumului Coaliției pentru Familie pentru a susține așa-zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte. (...) Sunt șocată să aud că a votat «DA» pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul, inima și am palpitații de câteva ore.”

Înainte de a candida, Lasconi spunea: Dumnezeu m-a binecuvântat cu minunea mea de fată

Înainte de a candida, Lasconi spunea: „Dacă voiam să «bifez» o carieră politică era simplu să iau în calcul europarlamentarele sau alegerile parlamentare. Eu am ales Câmpulung, un oraș fără miză, pentru că iubesc oamenii de aici, tradiția, istoria”, potrivit unui articol din revista Avantaje publicat în august 2020, chiar de ziua Oanei, când împlinea 28 de ani.

„În urmă cu 28 de ani, Dumnezeu m-a binecuvântat cu minunea mea de fată, Oana. Și nu știu cum să Îi mai mulțumesc. Mă doare sufletul că nu pot să o strâng în brațe și să îi spun LA MULȚI ANI, IUBIREA MAMEI!!! La fel ca mulți dintre copiii sau prietenii voștri, a plecat departe de țară pentru un trai mai bun și respect. Să se audă din Câmpulung până în Paris: TE IUBESC OANA!!!!!!”, scria atunci Elena Lasconi.

Comentarii Facebook