Dorel Săndesc, președintele asociației ATI din România: Avem 2356 de paturi de spital, din care 1292 nu au ventilatoare


Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, a spus că nu boala în sine, ci creșterea explozivă a cazurilor va face cel mai mult rău. 

La noi, acum, se îmbolnăvesc oamenii activi, cei care vin în general din străinătate, care se deplasează în zonele acestea de lume activă, orașele mari, cluburi, piețe, restaurante, spectacole etc. Este, din păcate, foarte previzibil că această boală va ajunge apoi și la membrii familiilor lor în vârstă, la bunicii lor, la părinții lor și ne așteptăm ca numărul să crească foarte mult. Foarte important! Creșterea rapidă a numărului va reprezenta marea tragedie națională. Nu numărul total, pentru că numărul total e mai mic decât cazurile de gripă, dar dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul”, a spus Dorel Săndesc.

Aici, cei care pot contribui esențial sunt cetățenii României. Ei, respectând regulile impuse de autorități, vor putea face ca acest val să nu fie unul cu o dimensiune mare, abruptă, uriașă. E de dorit unul mai limitat ca dimensiune, chiar dacă mai persistent, dar care va putea fi manageriat de către spitale. Deci, noi suntem împreună cu tot poporul român de aceeași parte a baricadei și vom reuși numai împreună”, a spus Dorel Săndesc într-o intervenție la Digi24.

Domnul Dorel Săndesc, președintele ATI din România, a mai spus: ”Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. România dispune de 2356 de paturi imediat disponibile, din care 1292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1292 de paturi necesita aproximativ 139. 000. 000 euro”.

Comentarii Facebook