Miercuri 20 Octombrie

Doi preoți au fost infectați cu coronavirus. Cum reacționează BOR


Doi preoți, doi diaconi, un cântăreț și o angajată a unei biserici din București au fost diagnosticați cu noul coronavirus, aceștia fiind internați apoi în spital.

Ancheta epidemiologică s-a făcut deja și a dus la izolarea și testarea tuturor clericilor de la parohie, precum și a doamnei de la lumânări. Au fost depistați ulterior pozitiv atât doamna respectivă, cât și cei doi preoți și doi diaconi. Este vorba și despre cântărețul de la această biserică, deci în total vorbim despre 6 persoane”, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, la Digi24.

Purtătorul de cuvânt a precizat că cele 6 persoane au fost internate în spital. De asemenea, el a mai spus că biserica și curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori, încă de vinerea trecută și că slujba de duminică nu s-a mai ținut în biserică.

Nu există niciun fel de pericol extins la parohia respectivă, întrucât oamenii nu au mai venit în biserică și atâți câți au mai venit, puțini, au rămas în curtea bisericii”, a spus Bănescu.

Întrebat dacă este posibil ca cele 6 persoane infectate cu Covid-19 să fi intrat în contact cu enoriași, Bănescu a spus: ”Dincolo de faptul că au fost cu câteva zile înainte de a se impune slujbele în exterior, posibil să fi fost într-un contact direct sau mai puțin direct, nu am amănunte în acest sens. Cert este că după depistarea lor nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact, pentru că au fost izolați”.


Comentarii Facebook